aardigzeker zorgverzekeringen 'Het beste verzekering advies voor je materiele structuur'

home - contact - menu

aardig zorgen voor jou!

daar wordt je beter van!
verplicht door de overheid: de basisverzekering
verzekerd tegen de kosten van door de overheid bepaalde medische zorg. van huisarts, ziekenhuis en apotheek. de zorgverzekeraar is verplicht door de overheid je te accepteren voor deze basisverzekering.behalve als je bij je huidige verzekeraar nog een premieschuld hebt.

de premie is niet wettelijk vastgesteld waardoor zorgverzekeraars met elkaar op prijs en kwaliteit concurreren. vrije markt?
vergelijken kan schelen
het is zinvol premies van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. verzekeraars hanteren een vaste premie. onafhankelijk van je gezondheid of je leeftijd. een verzekeraar kan verschillende producten aanbieden. er zijn verschillende tarieven voor naturaverzekeringen of restitutieverzekeringen.
heb je een belastbaar inkomen; dan betaal je ook een inkomensafhankelijke bijdrage. ook als je een uitkering krijgt. ben je in loondienst, dan ontvang je die terug van je werkgever. je betaalt daar loonbelasting en premie volksverzekeringen over.
de premie-hoogte
ben je in loondienst dan is de inkomensafhankelijke bijdrage 7,75% van je bruto inkomen, tot maximaal € 50.853,- Dit geldt voor 2013. Over het meerdere inkomen betaal je geen bijdrage.
ben je ondernemer, freelancer of alfahulp? dan betaal je de inkomensafhankelijke bijdrage, plus de vaste nominale premie, zelf. deze bijdrage is 5,65% van het maximum belastbare bedrag van € 50.853,-. dit geldt voor 2013.
de premie die je aan de verzekeraar betaalt noemen ze de
nominale premie.
eigen risico
elke verzekerde heeft een wettelijk verplicht eigen risico van € 350,- (2013). De eerste € 350,- die je in een jaar aan zorgkosten maakt, betaal je zelf.
soorten verzekeringen
bij de naturaverzekering bepaalt de verzekeraar naar welke zorgaanbieders je mag gaan. zorgaanbieders zijn de ziekenhuizen, huisartsen of apotheken. hier heeft de verzekeraar een contract gesloten. de verzekeraar verstrekt een overzicht van ziekenhuizen die je kunt bezoeken. dat staat ook vast wel op de website van de verzekeraar. de declaratie van de zorgaanbieder gaat meteen naar de verzekeraar. jouw verzekeraar vergoedt deze kosten vervolgens rechtstreeks.
Dit is een verschil met een restitutieverzekering waar je de kosten die een zorgaanbieder in rekening brengt, vergoed krijgt. Je bent vrij in de keuzevan je zorgaanbieder. Het moet wel een erkende aanbieder zijn.
voordeel
voordat je een zorgaanbieder kiest kijk dan eerst even of je een natura- of restitutieverzekering hebt. Dan heb je niet dat je een zorgaanbieder kiest waarvan jouw verzekeraar de kosten niet vergoedt. Normaal gesproken zijn naturaverzekeringen goedkoper dan resitutieverzekeringen.