AardigZeker 'Het beste verzekering advies voor je materiele structuur'

Bel of App
Telefoon 0299-666677
Whatsapp 06-30393636
Adres
Brantjesstraat 58
1447PE Purmerend
 • Stacks Image 637

  Of je nou je Fiat 500L

  Link
 • Stacks Image 638

  de nieuwste Audi of

  Link
 • Stacks Image 639

  de mooiste Jaguar wil verzekeren

  Link
APK Keuring en verzekering: Wat moet je weten.
Is een voertuig 3 jaar of ouder, dan moet deze jaarlijks APK-gekeurd worden. Iedere bezitter is zelf verantwoordelijk voor het tijdig uitvoeren van deze keuring.

De Algemene Periodieke Keuring (APK) stelt dat een personenauto, bedrijfsauto, driewieler of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar gekeurd moet worden.

Onderhoud naast de APK 
Een APK is een momentopname, dus op dat moment kan de auto aan de gestelde eisen voldoen, maar een week later hoeft dit niet meer zo te zijn. Een APK is dus geen garantie dat de auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat de bezitter een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van het voertuig blijft dus belangrijk.
Voorkom een boete of verlies van uitkering
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is wettelijk verplicht en draagt bij aan de veiligheid en de milieuaspecten van het Nederlandse wagenpark. Voldoe je hier als eigenaar niet aan dan kun je hiervoor een procesverbaal ontvangen.
In verzekeringsvoorwaarden is opgenomen dat verzekerde verplicht is te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Dus ook het laten uitvoeren van een APK.
Als bij schade blijkt dat hieraan niet voldaan is, en de schadeoorzaak heeft een directe relatie met het feit dat de auto niet (goed) gekeurd is dan kan dit leiden tot verlies van recht op uitkering.  

Achtergrondinformatie over APK
Er is meer achtergrondinformatie beschikbaar via onderstaande sites