AardigZeker 'Het beste verzekering advies voor je materiele structuur'

home - contact - menu

prinsjesdag 2013: zorg 2014

20-09-2013
op prinsjesdag heeft de regering de begroting voor het komende jaar bekend gemaakt. tijdens de troonrede zijn ook een aantal pakketwijzigingen voor de basisverzekering aangekondigd.

zorgvoordeelpolis
uiteraard worden deze ontwikkelingen opgenomen in onze zorgvoordeelpolis, waarmee wij je een kwalitatieve zorgverzekering tegen een zeer scherpe prijs bieden.

aangezien wij je ook zorg aanbieden, geven wij je een samenvatting van de maatregelen.

zorgpremies het kabinet gaat ervan uit dat de zorgpremies volgend jaar met in totaal € 1,25 miljard dalen.
dat blijkt uit de macro-economische verkenning van het centraal planbureau (cpb).

€ 750 miljoen daarvan komt ten goede aan werkgevers, die minder inkomensafhankelijke bijdrage hoeven te betalen voor hun werknemers. dit jaar betalen werkgevers nog 7,75% over het loon, volgend jaar is dat 7,5%.

verzekerden verzekerden kunnen een half miljard euro tegemoet zien. dat bedrag is met meer onzekerheden omgeven dan de meevaller voor de werkgevers, omdat de zorgverzekeraars zelf bepalen hoe hoog zij hun premies stellen.

de regering gaat ervan uit dat zorgverzekeraars de premies van de basisverzekering verlagen van gemiddeld € 1.250,- naar € 1.235,-.

geen inkomensafhankelijk eigen risico in 2014 er komt in 2014 geen inkomensafhankelijk eigen risico in de zorg. deze maatregel was aangekondigd in het regeerakkoord, maar de coalitie van vvd en pvda heeft besloten deze te schrappen.
zorgtoeslag de zorgtoeslag daalt volgend jaar naar verwachting met € 4,- per maand. dit heeft te maken met het feit dat er voor het eerst rekening wordt gehouden met de collectiviteitskortingen. eigen risico het wettelijk eigen risico stijgt met € 10,- naar € 360,- op jaarbasis. psychologische zorg vanaf volgend jaar vergoeden de zorgverzekeraars niet langer vijf consulten bij de psycholoog. mensen met psychologische problemen moeten hiervoor naar de huisarts, die steeds vaker een psycholoog in dienst heeft. daar staat tegenover dat de lichte vormen van geestelijke gezondheidszorg helemaal worden vergoed vanuit de basisverzekering. hierbij geldt dat de eerste € 360,- onder het eigen risico vallen.