AardigZeker 'Het beste verzekering advies voor je materiele structuur'

Bel of App
Telefoon 0299-666677
Whatsapp 06-30393636
Adres
Brantjesstraat 58
1447PE Purmerend
 • Stacks Image 637

  Of je nou je Fiat 500L

  Link
 • Stacks Image 638

  de nieuwste Audi of

  Link
 • Stacks Image 639

  de mooiste Jaguar wil verzekeren

  Link
Waar je toch even op moet letten bij het afsluiten van zo'n 'goedkope autoverzekering'
Cruciale(!!!) verschillen motorvoertuigenverzekeringen
Onderzoek wijst uit: lage premie komt uit de lengte of uit de breedte!
Verzekeringen voor motorvoertuigen moeten voldoen aan minimumeisen die de wet stelt.
Dat wil niet zeggen dat aangeboden verzekeringen hetzelfde bieden. Integendeel zelfs. Met fraaie media uitingen verleiden ze ons hun verzekering te nemen. Maar verzekeraars zijn natuurlijk geen liefdadigheidsinstellingen. Het zijn snoeiharde geldfabrieken. Zeker door en na de crisis. De ervaring leert de laatste tijd dat als ze maar even kunnen, ze zich exact naar de letter van de polis houden. En veel meer claims afwijzen die vroeger met een knipoog toch werden betaald. Logisch, want het gaat ze slecht, heel erg slecht zelfs.

De alcoholclausule (ook voor andere drogerende middelen)
Verzekeraars hebben een zogenoemde ‘alcoholclausule’ in de voorwaarden.
Maak je schade, zodanig onder invloed van drank, drugs of medicijnen, dat je volgens de wet niet mag rijden, dan passen ze dit toe als je door de rechter bent veroordeeld. De verzekeraar betaalt de schade aan de benadeelde. Maar je zal die toch echt aan haar terug moeten betalen.


Schadevrije jaren
Verzekeraars stellen zelf hun bonus-malusregeling samen. Als je schadevrij rijdt stijg je in treden en loopt je korting op. Bij schade (die niet onder de beperkte casco dekking valt) door je eigen schuld ben je afhankelijk op welke trede je stond de volgende jaren meer premie kwijt.
Sta je op een van de twee hoogste tredes dan zak je in de schaal maar behoudt je meestal dezelfde korting.
Er zijn verzekeraars die schadevrije jaren opgebouwd met een bromfietsverzekering meenemen bij het asluiten van en autoverzekering of een motorverzekering.


Geldigheidsduur schadevrije jaren
Stel, je verkoopt je motorvoertuig en vraagt de verzekering te stoppen.
Dan heb je 2 mogelijkheden
 • Je vraagt de verzekering te beëindigen. Dan worden je schadevrije jaren in roydata (verzekeraarsdatabank) opgeslagen. Al na 1 jaar verliezen deze hun geldigheid. Wil je na dat jaar weer een voertuig verzekeren dan begin je weer met 0,0 schadevrije jaren.
 • Je vraagt de verzekering op te schorten. Dan wordt de betaalde premie in de polis gereserveerd en bij het activeren of bij latere beëindiging teruggestort. Na 3 jaar vervalt dan het gereserveerde premiebedrag en de jaren. Dus wel in een agenda noteren. Voordeel is dat je schadevrije jaren al die tijd in stand blijven en gebruikt kunnen worden als je een ander voertuig aanschaft.

Verzekerde bedragen
Wettelijk moet de verzekering goed zijn voor minimaal 5 miljoen euro voor letselschade en 1 miljoen euro voor materiële schade. Vindt je die bedragen te laag, dan kun je een verzekering kiezen die meer uitkeert. Meestal is het 5 en 2,5 miljoen. Dat is een belangrijk gegeven bij een verzekeraar voor een goedkope verzekering.

Stoppen met je verzekering
Verzekeraars gaan niet hetzelfde om met het tussentijds beëindigen van de verzekering. Let daar goed op. Binnen 1 jaar na ingang (bij verkoop) worden soms extra kosten berekend.

Verhuur van je voertuig of commercieel mensen vervoeren
Als je een motorvoertuig
 • verhuurt tegen een vergoeding of
 • gebruikt om tegen betaling personen en goederen te vervoeren
controleer dan goed of de verzekering dat toestaat.
Meestal is carpooling, maar ook privé-vervoer tegen een tegemoetkoming, wel gewoon gedekt. Maar het komt dus voor dat ze daar een (premie besparende)uitsluiting voor hebben. ‘Commerciële’ ritten zijn dus sowieso niet verzekerd. Dus een snorder kan goed de fout in gaan. Er gebruik van maken zal ook grote financiële gevolgen hebben.