AardigZeker 'ziet de markt' 'Egbert's blog'

De elektrische auto is meer en meer in opkomst.

De elektrische auto is meer en meer in opkomst.
Er zoemen onderhand meer dan 10000 exemplaren over de Hollandse wegen.
Dat zijn er nog niet heel veel; het elektrische wagenpark neemt wel flink toe.
Al die zoemende auto's zijn nog voordelig te verzekeren, meestal voor het tarief van een gewone auto. Hoewel nog als punt van onderzoek, denken autoverzekeraars dat premies voor elektrische auto's een opgaande lijn gaan vertonen.
Diverse verzekeraars hebben zogenaamd een speciale verzekering voor elektrische auto's, zoals
Allianz/ Allsecur, AON ,Delta Lloyd en Unigarant. Zij bieden dan extra's zoals het slepen naar een laadplek bij een lege accu. Aangezien het meestal nieuwe exemplaren zijn voorziet de leverancier hier ook al vaak in qua service. Voor schadequota zijn meer tijd en data nodig. We kunnen er evenwel van uitgaan dat elektrische auto's met de tijd meer premie gaan vergen.
Lage afschrijving Populaire modellen dalen na aanschaf minder in waarde. Vooral doordat er weinig aanbod is en een flinke exportvraag door subsidieregelingen in het buitenland. Door de hogere dagwaardes zullen verzekeraars langere tijd met hoger uitkeringen worden geconfronteerd bij totaal verlies. Aan de andere kant is er een langjarige nieuwwaarde vergoeding mogelijk tot wel 5 jaar. Herstel kan, mede door de kostbare accu als deze is beschadigd, hoger uitvallen. Elektrische auto's hebben ook een langere remweg door het hogere gewicht.
Waardoor de kans op schade weer groter is.
Wij hebben onderzoek en het blijkt toch dat je
hier de beste opties hebt. Meer weten? App dan even.